Procurori, poliţişti din Satu Mare şi angajaţi ai Direcţiei Antifraudă din Bihor au declanşat, luni, percheziţii la sediul societăţii Technova din Oradea, cunoscut distribuitor de instalaţii şi centrale termice.

Potrivit unor surse neoficiale, descinderile ar viza o fraudă de 2 milioane de euro.

Luni dimineaţă, în faţa sediului companiei se aflau trei de la ANAF şi patru maşini ale Poliţiei Satu Mare. 

Contactat de BIHOREANUL în mai multe rânduri în cursul zilei de luni, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, nu a putut oferi relaţii despre percheziţii, despre dosarul în care se efectuează procedurile ori motivele pentru care procedura s-a realizat cu poliţişti dintr-un judeţ vecin. "Nu avem nicio informaţie", a spus Cotrău. 

Cel care a lămurit, parţial, situaţia a fost, luni după-amiaza, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Aurel Mascaş. "Cert e că procedura s-a realizat într-o anchetă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Deocamdată nu putem să facem publice alte informaţii, pentru a nu împieta asupra investigaţiilor", a spus Mascaş.

Ulterior, reprezentanţii Parchetului Bihor au recunoscut că dosarul este unul propriu şi au comunicat că vor reveni cu informaţii. "Deocamdată percheziţiile sunt în derulare. Vom transmite o informare marţi dimineaţa", a declarat prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.