Gospodăriile a doi bărbaţi cu vârste de 38 şi 40 ani, ambii din comuna bihoreană Copăcel, bănuiţi că, luna trecută, ar fi tăiat 14 arbori dintr-o pădure privată din satul Borşa, comuna Săcădat, au fost percheziţionate, miercuri, de poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Oradea.

În urma acţiunii, poliţiştii au ridicat două drujbe, două lanţuri auto antiderapante, bunuri pe care cei doi sunt bănuiţi că le-ar fi folosit la tăierea şi sustragerea arborilor, dar şi un metru cub de material lemnos în valoare de aproximativ 300 lei.

"Lemnele a fost indisponibilizate în vederea efecutării expertizei la cioată", a explicat, joi, agentul principal Ioana Lascău, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor.

De asemenea, celor doi li s-a întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală şi furt de arbori.

Percheziţiile desfăşurate la cei doi săteni din Copăcel au fost parte a unei operaţiuni mai ample desfăşurate, joi, pe raza comunelor bihorene Ineu şi Copăcel şi pe arterele care tranzitează localităţile, având ca scop prevenirea şi combaterea delictelor silvice dar şi a altor infracţiuni.

În cadrul raziilor, poliţiştii au găsit şi autorii unui furt comis în noaptea de 6 spre 7 februartie dintr-un magazin din comuna Ineu. "Este vorba despre patru tineri cu vârste între 15 şi 20 de ani, toţi din localitatea bihoreană Ineu, bănuiţi că ar fi sustras din magazin băuturi alcoolice, produse alimentare şi ţigări, bunuri în valoare totală de 800 lei", a declarat subofiţerul.

La acţiune au participat în total 28 de poliţişti din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Oradea, Serviciului Criminalistic Bihor şi jandarmi. Echipajele au legitimat 431 de persoane, au verificat 42 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 7.600 lei.