Mai multe echipaje ale Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au declanşat, miercuri dimineaţă, 7 percheziţiii la sediul firmei de publicitate West Art, la punctele de lucru ale unei societăţi specializate pe comerţul cu fructe, Bonfruct, cât şi la domiciliile patronilor.

Acţiunea, la care participă 30 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a început la ora 7 şi vizează dovedirea unor fraude comise de trei societăţi comerciale.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a declarat, miercuri, în cauză se efectuează cercetări împotriva reprezentanţilor societăţii. "Persoanele respective sunt bănuite că ar fi creat circuite financiare fictive, de natură să asigure sustragerea de la plata TVA aferentă comercilizării pe piaţa internă a unor produse alimentare achiziţionate din spaţiul intracomunitar", a explicat subcomisarul Alina Dinu.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat a fost estimat, până în prezent, la peste 750.000 euro.

Potrivit subcomisarului Dinu, la finalizarea percheziţiilor, trei persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru audieri.