Procurorii DNA Oradea însoţiţi de ofiţeri DGA Bihor şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au descins, miercuri, la sediul Primăriei Beiuş. Anchetatorii au percheziţionat mai multe birouri, au ridicat contracte de achiziţii publice şi au sigilat mai multe încăperi.

Alte echipaje au descins la locuinţele unor funcţionari din Primăria municipiului, printre care se numără Dana Codrean de la Compartimentul de Achiziţii Publice, respectiv auditorul Daniela Petruţ. La prânz, procurorii au descins şi la vila primarului Adrian Domocoş.

Este pentru a treia oară, în decurs de doi ani, când DNA Oradea "calcă" Primăria Beiuş. Prima dată, în septembrie 2012, procurorii au percheziţionat biroul primarului Adrian Domocoş şi locuinţa acestuia, ridicând documente şi unităţi de calculator. Ulterior, Domocoş a fost pus sub învinuire pentru luare de mită şi spălare de bani, fiind acuzat de colectarea de şpăgi prin propria fundaţie.

Procurorii au descoperit că fundaţia edilului, Asociaţia Fortuna Beiuş, a beneficiat de sponsorizări de la mai mulţi investitori care aveau nevoie de autorizaţii din partea Primăriei, printre aceştia numărându-se şi patronul cunoscutei firme Unicarm, care şi-a ridicat în centrul Beiuşului un magazin fără acte, pe bază de donaţii generoase.

Un an mai târziu, pe 13 martie 2013, tot însoţiţi de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, procurorii au percheziţionat mai multe birouri din Primăria municipiului şi locuinţa edilului într-un dosar legat de un prejudiciu de 1,2 milioane de lei, bani plătiţi firmei Top Construct Grup SRL pentru lucrări neexecutate.

În respectivul dosar, 17 persoane au fost trimise deja în faţa instanţei, între care şi primarul Adrian Domocoş, procesul fiind pe rol.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Procesul edililor din Beiuş, acuzaţi de deconturi fictive de 1,2 milioane de lei: dirigintele de şantier a recunoscut tot"

Citiţi şi "Şpăgi în serie: Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, trimis în judecată şi în "dosarul Unicarm""