Sunt percheziţii, sâmbătă, la vila şefului ocolului silvic Codrii Beiuşului, Daniel Coraş, în Stânceşti, în dosarul în care acesta este cercetat pentru furt de energie electrică. Împreună cu un echipaj al Electrica, poliţiştii verifică ce consumatori de energie electrică au fost racordaţi ilegal la reţeaua de iluminat public al comunei Bunteşti.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş.

Informaţia, transmisă de surse locale BIHOREANULUI, a fost confirmată de reprezentanţii Poliţiei Bihor. „Este o acţiune care se desfăşoară în cadrul dosarului penal deschis pentru furt de energie electrică. Activităţile sunt coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, procuroarea Adriana Ardelean, în schimb, a solicitat "o cerere scrisă" pentru a oferi detalii despre acţiune. "La acest moment, eu nu pot nici să confirm, nici să infirm această informaţie, pe care văd că dumneavoastră o cunoaşteţi. E o percheziţie în cursul urmăririi penale, pe care colegii mei, dacă au dispus-o cumva, au ţinut informaţiile respective cât se poate de nepublice. Deci nu vă pot spune nimic despre acest lucru. Faceţi-ne o solicitare scrisă şi vă vom răspunde", a declarat procuroarea. 

Acţiunea a fost surprinsă de consilierul local independent din Beiuş, Alexandru Degău, care a transmis live, pe Facebook, de la faţa locului. 

După cum BIHOREANUL a relatat, deja, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru furt de energie electrică pe numele şefului Ocolului Silvic Codrii Beiuşului, Daniel Coraş, fost comisar şef al ITRSV Bihor, azi Garda Forestieră, după ce au descoperit, pe 6 decembrie 2022, că vila sa din Stânceşti are o instalaţie electrică racordată ilegal la reţeaua de iluminat public al comunei Bunteşti.

Un cititor a transmis BIHOREANULUI şi dovada furtului, o înregistrare în care se vede cum, seara, becurile din curtea vilei pe care acesta o deţine în satul Stânceşti, comuna Bunteşti, se aprind exact în același moment cu becurile de pe stâlpul de iluminat public, iar dimineaţa, la fel, se sting deodată. Deşi furtul a fost confirmat de specialiştii Electrica, şeful Ocolului Silvic Codrii Beiuşului a negat acuzaţiile.

(video: cititor BIHOREANUL)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!