Procurorii DNA Oradea au declanșat, miercuri, percheziții la mai multe adrese, între care se numără și Universitatea Oradea, într-un dosar de corupție în care sunt vizați rectorul Constantin Bungău, decanul Facultății de Științe Socio-Umane, Floarea Chipea, și profesorul universitar Camelia Dindelegan.

Potrivit unui comunicat lapidar al DNA, cazul privește fapte de corupție comise în perioada 2015- 2016.

"În cursul zilei de 30 martie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate  percheziții domiciliare în 8 locații, situate în municipiul Oradea, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", se arată în informare, care precizează că "atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare".

Biroul rectorului Constantin Bungău a fost sigilat de anchetatori miercuri dimineața. Un echipaj format din polițiști și procurori DNA au început perchezițiile în biroul rectorului în jurul orei 10.30, când acesta a ajuns la Universitate.

Întrebat de reporterul BIHOREANULUI dacă i s-a adus vreo acuzație ori dacă știe ce anume caută anchetatorii, Bungău a răspuns negativ. "Se fac percheziții în biroul meu și la Facultatea de Științe Socio-Umane. Din câte am înțeles, din ziare, este în legătură cu concursul de promovare al doamnei Dindelegan în gradul de profesor. Domnii procurori m-au întrebat dacă pot să le spun ceva despre acest concurs, și le-am declarat exact ce vă spun și dumneavoastră: nu am niciun amestec, nu am fost în nicio comisie, nu eu scot postul la concurs", a declarat Bungău ziariștilor, după care a pornit spre biroul său, concluzionând, însă, la plecare: "E campanie electorală", cu trimitere la alegerile pentru funcția de rector care urmează să aibă loc pe 19 aprilie.

Concursul de promovare în urma căruia Camelia Dindelegan a fost avansată în grad de profesor, a fost pus pe tapet de BIHOREANUL într-un articol publicat în noiembrie anul trecut. Articolul dezvăluia că universitara - soţie a preotului Marin Dindelegan şi soră a stareţului Mihail de la Mănăstirea Izbuc, unul dintre cele mai influente personaje din Episcopia Ortodoxă - a urcat fulgerător în ierarhie: şefă de laborator la Spitalul de Neuropsihiatrie, angajată în Universitate în 2003, a devenit lector în 2008, conferenţiar în 2013, iar trei ani mai târziu a și fost unsă profesor. Asta, în timp ce alţi conferenţiari stau pe funcţie cu zecile de ani...

Citiți amănunte despre concursul din Universitatea Oradea care, acum, a ajuns subiect de anchetă pentru procurorii DNA în articolul: Şpagă în posturi: Cum îşi cumpără şefii din Universitatea Oradea voturi promovându-şi acoliţii în posturi didactice

Citeşte pe această temă şi articolul: Rectorul Constantin Bungău, după percheziţiile DNA: "Sunt liniştit" (FOTO)