Un număr de 7 persoane au fost audiate, miercuri, la sediul DIICOT Oradea, în urma perchezițiilor desfășurate cu o zi mai devreme în piața privată West Market, la finalul interogatoriilor două dintre acestea fiind reţinute în Arestul Poliției Bihor pentru 24 de ore. Este vorba despre administratorii firmei Natural Fruit, Călin Trifa și Dan Ascunseanu.

Joi, cei doi suspecți urmează să fie prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți din Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 24 de ore.

Măsura este solicitată de procurorii DIICOT Oradea în dosarul care vizează fapte de evaziune fiscală şi o pagubă de 6 milioane de lei provocată bugetului de stat de o firmă profilată pe comerţ cu legume – fructe, Natural Fruit SRL, aflată în faliment și care ar fi creat un circuit tranzacţional cu scopul de a ocoli plata contribuţiilor la bugetul de stat.

UPDATE. În urma dezbaterilor de la Tribunal, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a afaceristului Dan Ascunseanu. În cazul lui Trifa, judecătorul a decis măsura arestului la domiciliu tot pentru 30 de zile. În acest timp, Trifa are interdicţie de a comunica cu ceilalţi suspecţi din dosar -  Dan Ascunseanu, Costel Buliga, Petru Danu, Alexandru Onea - respectiv cu martorii Cătălin Vociu, Ionuţ Runcan, Dănuţ Gheran, Emilia Gheran, Corneliu Iuhas, Daniel Titi, Sorina Ghilea, Cristina Neacşa, Melinda Szabo Melinda şi Alexandru Moş. 

Încheierea de arestare a Tribunalului Bihor poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea.

Citiți despre cum acționa grupul de evazioniști în articolul: Percheziţii în piaţa privată West Market: e vizat un grup de comercianţi care au păgubit statul cu 6 milioane de lei