Percheziţiile declanşate la gruparea de traficanţi de droguri conduşi de Alexandru Kopar, cunoscut membru al clanului interlop Neguș, s-au terminat joi după amiază, iar "recolta" poliţiştilor antidrog a fost bogată.

În total, în urma operaţiunii s-au găsit şi confiscat 205 pastile ecstasy (MDMA), 620 grame de cannabis, 1.880 grame de materie vegetală cu efect psihoactiv şi 27 pliculeţe cu diverse produse ce conţin substanţe de tip etnobotanic. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de procurorii DIICOT, percheziţiile s-au realizat la domiciliul a 15 persoane, în cadrul unei anchete care vizează destructurarea unei reţele specializate în procurarea și distribuirea de droguri de risc, de mare risc și de substanţe cu efecte psihoactive.

„În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2016-2017, suspecţii au efectuat fără drept, în mod repetat, în realizarea aceleiaşi rezoluţii, operaţiuni (procurare, transport, stocare-depozitare, punere în vânzare, livrare) cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive  sau au procurat, au transportat, au deţinut, au oferit, au pus în vânzare şi au vândut droguri de risc şi droguri de mare risc, pe raza municipiului Oradea”, se arată în informarea procurorilor.

Comunicatul mai precizează că, în timpul cercetărilor, investigatorii sub acoperire au realizat „49 de procurări de droguri sau de produse susceptibile a avea efecte psihoactive”.

Joi, după finalizarea percheziţiilor, anchetatorii au pus în aplicare 13 mandate de aducere, suspecţii fiind conduşi la sediul DIICOT Oradea, în vederea audierii.

Totodată, urmează să fie audiate şi alte circa 70 de persoane bănuite că ar fi consumat astfel de produse, potrivit unui comunicat al Poliţiei.

La operaţiunea de joi au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Oradea, operaţiunea beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. De asemenea, la activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor şi jandarmi.