Punctele de lucru din Oradea ale lanţului de electrocasnice Domo sunt printre cele 34 de adrese în care unde poliţiştii de Investigare a Criminalităţii Economice fac percheziţii marţi dimineaţă, începând de la ora 6 dimineaţa.

În paralel, echipajele de poliţişti au descins şi la sediile unor firme fantomă controlate de grup, ridicând documente contabile dar şi administratorii societăţilor comerciale.

17 dintre locurile percheziţionate sunt numai în Oradea. Până la ora 15.30,  9 persoane au fost duse la sediul Poliţiei Bihor, pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare, scotocirile se fac într-o anchetă efectuată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi care vizează 18 firme implicate într-un circuit evazionist prin intermediul căruia grupul a simulat achiziţii de produse electronice (telefoane mobile) cu ajutorul unor firme controlate de grup.

În realitate, produsele erau vândute şi facturate direct către beneficiarul final, lanţul de magazine Domo,  introducerea în circuitul comercial a firmelor tip „bidon” fiind doar formală, scriptică, în scopul de a acumula în sarcina acestora din urmă plata taxei pe valoare adăugată colectate.

În total, prin acest carusel, grupul a făcut achiziţii de peste 35 de milioane de euro, fără a achita obligaţiile fiscale şi de peste 7 milioane de euro.

Peste 150 de poliţişti sunt implicaţi în operaţiunea coordonată de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor Bihor care se desfăşoară în Bihor, Ilfov, Dolj şi Covasna şi în municipiul Bucureşti.

Citiţi amănunte în articolul: Percheziţii ale poliţiştilor antifraudă, într-un dosar cu prejudiciu de 7 milioane de euro