Sportivii români, cu mai mulţi bihoreni între ei, au făcut furori la întrecerile Campionatului European de Taekwon-do ITF din acest an, întreceri care s-au desfăşurat în Croaţia, la Porec, în perioada 26 aprilie – 1 mai.

Au fost rezultate de excepţie pentru delegaţia României, care a scris istorie şi a obţinut locul I pe naţiuni în clasamentul final al competiţiei. Mai exact, după cele 5 zile de întreceri, palmaresul delegaţiei tricolore a fost unul impresionant, cu 13 medalii de aur, 7 de argint şi 16 de bronz.

Totodată, cea mai bună echipă de juniori, cea mai bună echipă de junioare şi cea mai bună echipă de seniori din Europa au fost desemnate echipele României. Pe lângă aceasta, şi titlul de cea mai bună junioară la individual a revenit tot României.

"În urma acestor medalii, am devenit CEA MAI BUNĂ ŢARĂ DIN EUROPA, iar pentru această performanţă deosebită merită felicitări atât sportivii, cât şi antrenorii, federaţia naţională, cluburile de Taekwon-do ITF, părinţii şi arbitrii delegaţi de România!", a transmis Ministerul Sportului pe pagina de Facebook a instituţiei.

Întrecerile din Croaţia au adunat la start 596 de sportivi din 28 de ţări. România a participat cu un lot alcătuit din 50 de sportivi, iar Oradea a fost reprezentată de luptători ai cluburilor CS Wolf şi CS Tae-Kyon.

Clubul Sportiv Wolf Oradea (antrenor Harascsák Gyula - 4 Dan, instructori: Tálinger Alex - 2 Dan şi Gergely Ákos - 2 Dan) a avut îechipa naţională patru sportivi juniori: Tálinger Alex, Szabó János, Simon Barbara si Bajgyik-Baranyi Botond. 

"A fost un eveniment remarcabil atât pentru sportivii orădeni, cât şi pentru întreaga echipă, Tálinger Alexobţinut titlul de campion european individual la spargeri forţă, precum şi la spargeri forţă echipe şi a mai cucerit şi o medalie de bronz la tull (exerciţii de formă) echipe. La rândul ei, Simon Barbara a devenit campioană la luptă pe echipe junioare şi a obţinut locul 5 la luptă individual. Szabó János şi Bajgyik-Baranyi Botond, deşi au luptat bine, de această dată nu au reuşit să obţină un loc pe podium", a transmis antrenorul clubului orădean, Harascsák Gyula, într-un comunicat.

Acesta a ţinut să-şi felicite sportivii, declarându-se încântat de evoluţia lor. "Felicitări tuturor! Suntem onoraţi că prin sportivii noştri am facut parte din echipa de aur a ţării şi că am putut vedea cum un vis devine relitate. Totodată, dorim să mulţumim celor care au făcut posibil financiar participarea colegilor noştri la acest eveniment!", a mai precizat antrenorul şi conducătorul clubului CS Wolf Oradea.

La rândul său, clubul TaeKyon Oradea (preşedinte şi antrenor Alexandru Sas – 4 Dan) l-a avut reprezentant pe cunoscutul Cătălin Alexandru Topai, care iarăşi a fost la înălţime, reuşind să devină şi el, cu echipa de seniori, campion european la proba de tehnici speciale.

"Sunt mândru de tine, eşti un exemplu pentru noi toţi!!!", a scris pe Facebook, după acestă performanţă, antrenorul său de la club, Alexandru Sas.

Video Facebook - Lazurca Alin: Alex Talinger Campion European, Spargeri Mosulet Alin locul 3

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!