Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut o victorie la o diferenţă de 19 puncte, sâmbătă seară, în partida pe care au disputat-o în Oradea Arena, în compania celor de la CSM Athletic Constanţa.

Jocul, care a contat pentru etapa a 6-a a Ligii Naţionale, a fost controlat de trupa bihoreană de la început şi până la sfârşit, şi mai mult decât atât, elevii antrenorului Cristian Achim au reuşit o performanţă istorică, aceea de a avea un procentaj de peste 90% la aruncările de două puncte.

„Faptul că am terminat acest meci cu 92% la aruncările de două puncte mi se pare de necrezut. Este o performanță istorică, o premieră pentru mine ca antrenor. Am avut o zi excelentă la finalizare”, a spus antrenorul Cristian Achim, la final.

Dacă au fost prolifici în atac, fiind foarte aproape să atingă suta de puncte înscrise, dar în apărare situaţia nu a fost tocmai pe placul tehnicianului. „Este o victorie de care aveam mare nevoie. Am avut o prestație ofensivă de excepție, ce are darul de a ascunde lipsa de concentrare și intensitate din apărare. Am încasat multe puncte, însă în atac am avut o zi de excepție”, a mai precizat Cristian Achim.

După primele zece minute, CSM CSU conducea cu 31-23, apoi la jumătatea confruntării „roş-albaştri” erau în avantaj cu 59-42, pentru ca înaintea sfertului IV scorul să fie 77-59. La finalul meciului, tabela a arătat un scor de 98-79.

Erick Neal a fost principalul marcator de la echipa bihoreană, cu 18 puncte, în timp ce Mark Ogden a înscris 17 puncte, Kris Richard a avut şi el 11 puncte, iar Tudor Gheorghe și Cătălin Baciu au încheiat cu câte 10 puncte.

De la echipa constănţeană, cel mai prolific jucător a fost Nathan Johnson, autor a 20 de puncte.

„A fost un meci controlat de noi în totalitate. Cred că din punct de vedere ofensiv, am avut o exprimare de excepție în această seară. Ne-am desprins la început și am controlat jocul până la final, având o primă repriză deosebit de eficientă în atac, fiind aproape de 60 puncte marcate. Cred că este o victorie meritată. Avem o serie de șapte victorii consecutive. Cu excepția eșecurilor din Franța și la Timișoara, am avut un parcurs impecabil până acum. Sunt optimist în ceea ce privește potențialul echipei. Firește, rezultatele obținute până acum ne dau încredere. Îmi place cum arătăm în acest moment”, a spus, după partidă, şi jucătorul CSM-ului orădean Tudor Gheorghe.

În Liga Naţională, CSM CSU Oradea are acum cinci victorii şi o înfrângere şi ocupă prima poziţie în Conferinţa B.

În următoarea partidă însă, „roş-albaştrii” vor întâlni în deplasare echipa bulgară Rilski Sportist, într-un meci ce va avea loc miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19:15, şi va conta pentru Grupa E din FIBA Europe Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!