Tânăra şi talentata jucătoare orădeană de tenis Giulia Safina Popa a mai reuşit o performanţă. De această dată, sportiva legitimată la CSM Oradea a câştigat Campionatele Naţionale Individuale Outdoor U18 Feminin, competiţie care s-a desfăşurat la Târgu Jiu, în perioada 20-27 aprilie.

Deşi are doar 14 ani, orădeanca a fost desemnată cap de serie numărul 1 la acest turneu, unde a avut un parcurs foarte bun. Deşi a evoluat la o categorie de vârstă mult superioară, sportiva pregătită de tatăl ei, Lucian Popa, a obţinut victorii pe linie.

În primul tur, Giulia Popa a trecut de Alexandra Ion (de CS Dinamo Bucureşti), pe care a învins-o cu scorul de 6-0, 6-1.

În turul 2, orădeanca a dat de stelista Iulia Maria Buculei, de care a trecut tot în două seturi, cu 6-3, 6-3.

În sferturile de finală, Giulia s-a impus şi mai clar în faţa unei alte steliste, Sofia Bărbulescu, cu scorul de 6-0, 6-0.

În semifinale, sportiva de la CSM Oradea s-a duelat cu Sara Dragnea de la Dinamo (cap de serie nr. 5), în faţa căreia a pierdut primul set, cu 4-6, dar a revenit apoi şi le-a câştigat pe următoarele cu 7-5, 6-3.

Ca urmare, orădeanca a ajuns în ultimul act, finala categoriei, unde a jucat în compania unei alte bucureştence, Iulia Ştefania Boian de la Tennis Team Bucureşti. Evoluţia Giuliei a fost din nou foarte bună, iar orădeanca s-a impus în două seturi, cu scorul de 6-4, 7-6, a câştigat concursul şi a devenit campioană naţională.

Născută pe 9 noiembrie 2009, Giulia Safina Popa este legitimată la CSM Oradea, unde este antrenată de către tatăl ei, Lucian Popa, dar şi de tandemul Dana şi Marius Marinău, pe partea de pregătire fizică.

În calsamentele Federaţiei Române de Tenis, Giulia Popa se situează pe primul loc ca categoria U16 feminin, respectiv pe locul 4 la categoria U18 feminin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!