La ultima olimpiadă la care a putut participa ca elev, orădeanul Vlad Iova, care vara asta a absolvit Colegiul Național Emanuil Gojdu, a obținut un rezultat lăudabil: medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie.

Întreg lotul României a făcut performanță la această competiție, obținând două medalii de aur, una de argint și una de bronz, scrie edupedu.ro.

Competiția a fost organizată de China și s-a desfășurat online. Pe lângă Vlad Iova, a luat aurul elevul Alexandru Cătălin Dianu de la Liceul Internațional de Informatică din București. Argintul a fost câștigat de Teodor Pădureanu de la Colegiul Ferdinand I din Bacău, iar bronzul de Vlad Gabriel Ristache de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu.


(sursa foto: Daniela Bogdan, www.edupedu.ro)

Potrivit sursei citate, la Olimpiada Internațională de Chimie au participat 326 de elevi din 83 de țări. Coordonatorul lotului a fost academicianul Marius Andruh.

Nu este primul rezultat foarte bun obținut de Vlad Iova. Tânărul a absolvit vara aceasta liceul, ca șef de promoție, cu media 10, iar în 2021 a câștigat medalia de bronz la olimpiada internațională. În 2019, el a mai câștigat argintul la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori.

În mai, după ce a câștigat Olimpiada Națională de Chimie, Vlad Iova le-a mărturisit jurnaliștilor orădeni că i-a făcut plăcere să se pregătească pentru acest concurs. „N-aș putea să spun că este mult efort, dar este multă muncă. Îmi pare rău că este ultima olimpiadă la care am participat”, a spus adolescentul, care vrea să fie student la Medicină Militară în București.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!