O persoană a fost rănită după ce o maşină încărcată cu butelii s-a izbit, joi după-amiaza, de o casă de pe strada Cloşca, din centrul municipiului Oradea, incidentul provocând şi fisurarea conductei de gaz de lângă imobil, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inpectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locontenentul Cristian Herţe.

La faţa locului s-au deplasat imediat două autospeciale ale ISU Crişana, plus un echipaj cu paramedici care a acordat îngrijiri şoferului camionetei, rănit uşor. De asemenea, pe teren au apărut şi trei maşini ale Poliţiei, care au securizat zona, în apropiere fiind situată şi casa fostului ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Reprezentanţii ISU Crişana au anunţat firmele Distrigaz şi Electrica, furnizarea curentului electric şi a gazului fiind întreruptă până la repararea conductei fisurate.

"În prezent, zona este supravegheată de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana", a declarat locotenentul Cristian Herţe.

Pe de altă parte, martorii oculari şi poliţiştii prezenţi la faţa locului au relatat, pentru BIHOREANUL, cum a avut loc accidentul. "Camioneta cu butelii venea dinspre centru, iar în faţa ei mergea un autoturism condusă de o tânără începătoare. Aceasta probabil nu a semnalizat când, brusc, a încetinit pentru a parca, iar şoferul camionului probabil nu a fost atent, pentru că a lovit-o uşor şi apoi a intrat în casă", a declarat unul dintre martorii oculari.

Avaria la conducta de gaz de pe strada Cloşca a fost remediată, joi după-amiaza, în jurul orei 17, iar distribuţia gazului a fost reluată. După finalizarea lucrărilor, autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, care asigurau zona, s-au retras de la faţa locului iar circulaţia pe stradă a fost reluată. "Lucrările la conducta fisurată s-au terminat fără evenimente nedorite iar echipajul firmei de distribuţie a gazului a rămas să facă unele verificări la contoare", a declarat pentru BIHOREANUL locotenentul Cristian Herţe, purtător de cuvânt al ISU Crişana.