Pericolul vine pe roţi! Conform statisticilor Registrului Auto Român, tot a doua maşină verificată până la jumătatea acestui an în trafic în Bihor a prezentat neconformităţi.

Astfel, 50% din cele 1.223 de inspectate nu au corespuns din punct de vedere tehnic, iar 13 maşini prezentau chiar pericol iminent de accident.

"Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, emisiile poluante, punţi, jante şi anvelope, vizibilitate şi sistemul de frânare şi direcţie", se menţionează într-un comunicat transmis marți de RAR.

Nici la nivel național situația nu e mai fericită. În toată țara, în primele 6 luni din an, inspectorii RAR au verificat în trafic. Jumătate din maşinile verificate au prezentat neconformităţi, iar una din zece a poluat peste limita admisă.

"Aproape 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a acestui an prezentau pericol iminent de accidente", a anunţat RAR.

Potrivit directorul RAR, George Adrian Dincă, "rezultatele controalelor efectuate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni".

În cazul în care printre măsurile dispuse a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta a putut fi redobândit de proprietarul maşinii doar după efectuarea unei inspecţii tehnice la una dintre reprezentanţele RAR.