Un orădean s-a ales cu dosar penal după ce, luni seara, băut fiind, a provocat un accident rutier pe Bulevardul Decebal.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisarul Alina Dinu, bărbatul de 40 de ani conducea autoturismul cu o concentraţie alcoolică de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În această stare, individul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a trecut pe contrasens şi a acroşat un alt autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din Oradea.

"În urma accidentului, un minor de 12 ani, din Oradea, pasager în cel de-al doilea autoturism, a suferit leziuni uşoare", se arată în comunicat.

Poliţiştii Serviciului Rutier Bihor i-au întocmit orădeanului dosar penal pentru vătămare corporală şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, infracţiuni pentru care riscă închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă.

Citiţi şi articolul "Orădeanul care a provocat accidentul din Decebal, rănind un copil, avea o alcoolemie de peste 2,5 la mie în sânge!"