Arbitrajul bihorean traversează momente bune. Astfel, în ultima perioadă s-au consemnat mai multe aspecte care certifică valoarea arbitrilor bihoreni. Cea mai importantă realizare din ultimele luni o reprezintă promovarea arbitrului Rareş Vidican (foto jos), din sezonul competiţional 2022-2023 la Liga I. De asemenea, arbitrul Marius Omuţ a fost cooptat la cursul VAR (fiind al treilea bihorean, după Rareş Vidican şi Ciprian Danşa).

arbitru fotbal Rareş Vidican

În ceea ce-l priveşte pe arbitrul asistent de Liga I Ciprian Danşa, acestuia, datorită prestaţiilor bune avute, i-a fost prelungită activitatea cu încă un an, fiind primul arbitru non-FIFA care beneficiază de această dispensă de vârstă.

De asemenea, arbitrul asistent Alexandru Corb este monitorizat pentru a promova la Liga I, unde a şi fost delegat deja. Tot el a fost delegat şi la jocul internaţional de U20 România – Germania, iar preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vasaras, l-a propus pentru programul UEFA CORE, program care va începe în luna martie 2023 la Nyon, în Elveţia.

Tot pe plan internaţional, arbitrul Adina Claudia Popa (foto jos) a fost delegată la meciul feminin de U17 România – Bosnia Herţegovina.

În afară de aceste realizări ale "cavalerilor fluierului" bihorean, mai sunt şi alte aspecte care vin să confirme că arbitrajul din acest judeţ se află într-un moment bun.

Adina Claudia Popa

Ca urmare, preşedintele CJA Bihor, Florin Marcu, a fost inclus pe lista de mentori a CCA, iar fostul arbitru asistent FIFA Octavian Şovre este, începând din septembrie, membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor din Romania (adică unul din cei şapte care decid destinele arbitrajului românesc). Tot Octavian Şovre este şi instructor VAR şi mentor de talente.

La un nivel mai jos, Răzvan Lădar, arbitru de Liga a 3-a, este monitorizat pentru Liga a II-a, unde a şi fost deja delegat. La fel, şi arbitrul asistent de Liga a III-a, Marius Matica este monitorizat pentru a promova la Liga a II-a.

Nu în ultimul rând, arbitrii asistenți Alexandru Beleneşi, Daniel Leuca, Georgiana Gogaşi Diana Ilie au trecut testele preliminare din programul national "Cavalerii Viitorului".


Activitatea arbitrilor bihoreni:

Octavian Şovre - Membru CCA, instructor VAR, mentor arbitri, instructor arbitri asistenți liga 1 și liga 2 
Florin Marcu - Presedinte CJA Bihor, mentor arbitri
Rareş Vidican - Arbitru liga 1, Arbitru VAR certificat
Ciprian Danşa  - Arbitru asistent liga 1, arbitru AVAR certificat
Marius Omuţ  - Arbitru liga 2, arbitru VAR in curs de certificare
Adina Claudia Popa  - Arbitru liga 3 delagat la meci internațional femei
Alexandru Corb  - Arbitru asistent liga 2, monitorizat liga1, inclus în programul UEFA CORE
Marius Matica  - Arbitru asistent liga 3 monitorizat pentru liga 2 unde a și fost delegat
Răzvan Lădar  - Arbitru liga 3 monitorizat liga 2 unde a și fost delegat
Alexandru Belenesi  - Arbitru asistent liga 4 Inclus în programul național „Cavalerii Viitorului” de la liga 4 la liga 3 
Daniel Leuca  - Arbitru asistent liga 4 Inclus în programul național „Cavalerii Viitorului” de la liga 4 la liga 3
Georgiana Goga - Arbitru asistent liga 4 Inclusa in programul national „Cavalerii Viitorului” de la liga 4 la liga 3
Diana Ilie - Arbitru asistent liga 4 Inclus în programul național „Cavalerii Viitorului” de la liga 4 la liga 3

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!