Lovitură-șoc la Serviciul de Ambulanță al Județului Bihor: după ce săptămâna trecută nu a putut participa la concursul pentru postul de director economic deoarece nu are vechimea minimă necesară în specialitatea studiilor, pricină pentru care s-a și plâns că-i persecutat de conducere, fostul consilier local PSD Oradea Liviu Sabău Popa urmează să devină noul... manager al SAJ Bihor.

Bihorel a aflat că numirea va fi oficializată săptămâna aceasta prin semnătura ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la propunerea formală a secretarului general adjunct al Ministerului, Cristian Dănuț Popa.

Sabău Popa va face parte, de altfel, dintr-un „lot” de 39 de personaje „agreate” de Partid pentru a fi propulsate ca șefi interimari, „până la organizarea unui concurs”, peste tot atâtea SAJ-uri din țară, după ce mandatele managerilor în funcție, care câștigaseră concursuri în 2019, au expirat anul trecut, iar de atunci au fost prelungite tot la câteva luni.

Desigur, orice contribuabili de bun-simț s-ar putea întreba de ce Ministerul nu a organizat noi concursuri, ci pune manageri interimari, dar răspunsul e la mintea cocoșului: cum ar mai fi fost oploșită pe funcții, altfel, clientela de partid?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!