Un bărbat în vârstă de 58 ani din localitatea bihoreană Bucuroaia a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală, victima fiind fiica minoră a unor consăteni. Perversul a mai fost condamnat în trecut pentru infracţiuni privitoare la viaţa sexuală. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, bărbatul în vârstă de 58 ani, Pavel Costa, a intrat în casa familiei şi, când adolescenta i-ar fi spus că părinţii nu sunt acasă, a trântit-o pe un pat, unde a încercat să o sărute şi a pipăit-o. 

Din fericire, tânăra a scăpat din mâinile agresorului şi a fugit, alertându-şi părinţii şi Poliţia.

Perversul a fost reţinut de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar luni el a fost prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. Solicitarea procurorilor a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând ca Pavel Costa să fie încarcerat pentru 30 zile.

Potrivit soluţiei postate pe portalul instanţei de judecată, Costa este anchetat pentru pentru "acte de natură sexuală comise de un major asupra unui minor prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare", faptă pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Totodată, conform aceleiaşi surse, anchetatorii au pus în aplicare în acest caz şi noile prevederi legale adoptate anul trecut, care înăspresc pedepsele în cazul agresiunilor sexuale. Concret, bărbatului i-a fost reţinut faptul că este "o persoană care a mai comis anterior o infracţiune contra libertăţii şi integrităţii sexuale, o infracţiune de pornografie infantilă sau proxenetism asupra unui minor ori o infracţiune de trafic de persoane sau trafic de minori", ceea ce îi poate înăspri pedeapsa, întrucât, în astfel de cazuri, maximul special al pedepsei se majorează cu 3 ani.

Marţi, bărbatul a contestat măsura arestării preventive dispusă de Judecătoria Oradea. Verdictul final va fi dat de Tribunalul Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!