În ciuda rezultatelor de excepţie obţinute de USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, în unele localităţi din Bihor rezultatele au fost sub cele din 2008. Ca urmare, a anunţat preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, şefii organizaţiilor din aceste localităţi vor fi schimbaţi până cel târziu la finele lunii februarie cu persoane care vor exercita aceste prerogative în regim de interimat.

"Este vorba despre circa 30 de organizaţii locale", a spus Mang, refuzând să dezvăluie care sunt aceste organizaţii sau zonele din judeţ în care se află ele.

Liderul pesediştilor bihoreni a afirmat că acţiunea se va desfăşura concomitent cu alegerile interne ce vor fi declanşate în toate cele 91 de organizaţii din judeţ, pentru ca - în cursul lunii martie - să poată avea loc şi alegerile pentru conducerea filialei judeţene, precum şi desemnarea persoanelor care vor fi delegate să participe la Congresul partidului, programat pentru luna aprilie.

În ceea ce îl priveşte, Mang a spus că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Bihor, chiar dacă abia au trecut doi ani de la alegerea sa, şi că nu ştie dacă va avea sau nu un contracandidat.

"Din echipa care conduce acum filiala nu cred că va fi cineva (n.r. - care să candideze împotriva sa), dar oricine este liber s-o facă", a spus Mang.

De asemenea, întrebat dacă actualul preşedinte al PSD Oradea, Ovidiu Mureşan, va avea sau nu sprijinul său, dat fiind că acesta ocupă funcţia interimar, după ce la începutul anului trecut fostul preşedinte Claudiu Pop a demisionat pentru a putea ocupa poziţia de prefect, Mang a dat de înţeles că îl susţine pe viceprimarul municipiului. "Eu zic că şi domnul Mureşan, şi colegii dânsului din organizaţia municipală au avut rezultate foarte bune", a spus liderul PSD Bihor.