"Modul în care înţeleg unii să facă campanie", adică pedeliştii, îl revoltă pe liderul PSD Bihor, Ioan Mang. Într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi dimineaţă, "prima şi singura în care voi vorbi despre alţii", Mang a criticat ARD, despre care a spus că este "un PDL revopsit, care fuge de propria siglă şi de propria culoare, în speranţa că oamenii vor uita cine sunt pedeliştii şi ce au făcut".

Cine-a dus maşina-n şanţ?

Supărarea a pornit de la faptul că, săptămâna trecută, un grup de candidaţi pedelişti au dat buzna în biroul prefectului, fără a se fi anunţat, pentru a-i înmâna demonstrativ o aşa-zisă "carte neagră" a guvernării USL.

"Acei domni şi acele doamne par să se fi născut ieri. Trei ani şi jumătate au furat şi au prăduit, şi după ce au dus ţara în prăpastie, acum cer ca alţii să o scoată în şase luni, iar asta în condiţiile în care nici nu-ţi dau voie să faci acest lucru", a spus Mang.

"Pedeliştii vorbesc despre creşterea salariilor şi a pensiilor, despre sănătate şi educaţie, "uitând" că ei au tăiat salariile şi pensiile, că ei au închis şcoli şi spitale", a adăugat liderul PSD Bihor, adăugând că "despre acest lucru ar trebui să vorbească ei, despre ce au făcut în ultimii trei ani şi jumătate".

Mang a mai făcut o comparaţie între reprezentanţii PDL, care "au dus maşina în şanţ", şi cei ai USL, care "se chinuie s-o scoată" în condiţiile în care pedeliştii "împing în continuare în sens contrar".

"Elena Udrea, Emil Boc, Traian Băsescu şi toţi ceilalţi au condus maşina în şanţ, iar în această maşină suntem toţi, 19 sau 22 de milioane de români, după interes. 19 milioane când trebuie redus numărul parlamentarilor, 22 de milioane când se socoteşte cvorumul. După ce românii i-au schimbat de la volan, iar noi vrem să scoatem maşina din şanţ, ei se opintesc s-o împingă mai adânc în şanţ, iar apoi tot ei ţipă că maşina e în şanţ", a spus Ioan Mang.

Războiul clonelor

În altă ordine de idei, răspunzând unei alte acuze a PDL-iştilor, cum că cei cinci candidaţi ai USL Oradea ar fi "clonele lui Ilie Bolojan", care le face campanie, preşedintele PSD Bihor a spus că niciunul din cei cinci nu are motive să-i fie ruşine de acest lucru, şi că este mult mai cinstit să-l aibă ca model pe primarul Oradiei decât pe reprezentanţii PDL.

"Aceşti domni şi aceste doamne ne acuză că toţi candidaţii noştri ar fi clonele lui Ilie Bolojan, dar toţi cei cinci au ceva de spus, toţi au făcut ceva pentru oraş, de care nu au motive să le fie ruşine, ci dimpotrivă, să se mândrească. Eu le răspund că este mai bine să fie clonele lui Ilie Bolojan şi ale lui Cornel Popa, decât să fie clonele lui Emil Boc ori Elena Udrea", a spus Ioan Mang.

În finalul ripostei sale, acesta a mai afirmat că este sigur că "românii nu sunt deloc proşti", şi că "vor şti să-i analizeze cu atenţie" pe cei care vin acum "revopsiţi", concluzionând că pedeliştii travestiţi în ARD-işti sunt precum "lupul care îşi schimbă blana, dar are aceleaşi năravuri".