Un cioban din localitatea Ianoşda a fost prins vineri noapte de poliţiştii salontani în timp ce transporta peste 100 de carcase de miel fără acte legale. Maşina ciobanului, o Dacie papuc cu remorcă, a fost oprită de poliţişti vineri în comuna Mădăras iar bărbatul, Ioan Sterp, nu a putut prezenta toate documentele legale de însoţire a mărfii, motiv pentru care acesta a fost condus la sediul Poliţiei Salonta pentru a lămuri situaţia.

Ciobanul a încercat să scape de confiscare declarând că transporta carcasele unor animale fără valoare, pe care le-a sacrificat pentru a hrăni câinii care îi păzesc turma la o fermă din Sibiu. Din cercetările poliţiştilor a reieşit, însă, că animalele fuseseră sacrificate pentru a fi puse în vânzare în Capitală.

Declaraţiile ciobanului au fost contrazise, sâmbătă, şi de inspectorii sanitar veterinari, care au stabilit că marfa reţinută era carne de miel, în greutate totală de 1.600 kg, care a şi fost confiscată şi predată reprezentanţilor Primăriei locale, pentru a fi distrusă.

Ciobanul, rămas cu o pagubă de peste 40.000 lei, s-a ales şi cu o sancţiune contravenţională pentru transport de carne fără documente legale.