În acest sfârşit de săptămână, sâmbătă, se vor desfăşura întrecerile ediţiei a XVI-a a "Openului Bihorului - Turneul campionilor", competiţie de karate, care în acest an se doreşte a fi una specială. Specificul aparte al ediţiei din acest an îl constituie numărul mare de karateka aşteptaţi, peste 1000, dar şi premiile puse în joc, care sunt de peste 15.000 de euro.

Întrecerile se vor desfăşura pe şase suprafeţe de concurs la Sala de sport din Sîntandrei. Se vor duela sportivi de la 4 ani şi până la seniori, pe mai multe categorii de vârstă, la kata şi kumite, individual, la masculin şi feminin.

Vor fi prezenţi competitori din 14 ţări, iar, după cum anunţă Ioan Vaida, preşedintele clubului organizator, Shogunul Oradea, "premiile puse în joc sunt extrem de tentante şi sunt estimate la 15.200 de euro, în condiţiile în care numărul sportivilor înscrişi va fi cel estimat, bugetul de premiere fiind alcătuit din taxa de înscriere".

La seniori, învingătorul va fi premiat cu 500 de euro, la juniori cu 400 euro, iar la copii cu 200 euro, premii în bani urmând să primească şi sportivii clasaţi pe locul II şi III.

Deschiderea oficială a competiţiei este programată de la ora 11.30, iar intrarea spectatorilor va fi liberă.

Competiţia internaţională de karate este organizată de Clubul Sportiv Shogunul Oradea, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Bihor, dar şi a mai multor sponsori.