Clubul Sportiv Basti Box Salonta organizează, de miercuri până sâmbătă, Turneul Internaţional de Box Cupa Bihorul 2016 Salonta.

Competiţia, programată în aer liber, în curtea Casei de Cultură din Salonta, reuneşte la start 132 de pugilişti din ţări precum Republica Moldova, Germania, Slovacia, Ungaria şi România.

Conform organizatorilor, semifinalele vor avea loc joi seară începând cu ora 21, iar finala se va desfăşura vineri, de la aceeaşi oră. În cazul în care timpul va fi nefavorabil, ringul de box va fi mutat pe scena Casei de Cultură.

Potrivit preşedintelui clubului organizator, Sebastian Silaghi, sportivii clasaţi pe podium vor primi cupe, medalii şi diplome. De asemenea vor fi acordate şi câteva premii speciale, constând în trofee pentru cea mai bună echipă, cel mai bun tehnician şi cea mai tare luptă.

"Vă mărturisesc că toată fiinţa mea, inima şi sufletul este în box, iar eu trăiesc prin acest sport. Un om porneşte la drum având în minte un loc plin de frumuseţe şi magie, în căutarea comorii ascunse. La sfârşitul călătoriei sale, îşi dă seama că în tot acest timp comoara a fost cu el. Comoara mea este boxul şi vreau să împart această comoară cu voi!", a scris în comunicatul transmis presei organizatorul turneului de box, Sebastian Silaghi, preşedintele clubului Basti Box.