Miercuri, în intervalul orar 9 - 17 (ora României), pe DN1, pe raza judeţelor Bihor şi Hajdu Bihar din Ungaria s-a desfăşurat o nouă acţiune simultană organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor împreună cu Căpitănia de poliţie Hajdu Bihar Ungaria.

Poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat alături de reprezentanţi ai ARR şi RAR iar controalele s-au soldat cu 301 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 38.480 lei, din care aproape 50%, respectiv 142 au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, au fost sancţionaţi 50 de pietoni care au fost surprinşi în timp ce traversau neregulamentar, 10 biciclişti, 12 motociclişti, trei conducători auto care au efectuat depăşiri neregulamentare şi nouă participanţi la trafic care nu purtau centura de siguranţă.

De asemenea, alte trei sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, iar 72 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la legislaţia rutieră.

Poliţiştii rutieri au reţinut şase permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care trei pentru exces de viteză şi trei pentru depăşiri neregulamentare, fiind reţinute, totodată, alte 10 certificate de înmatriculare.

Acţiunea în oglindă face parte din seria de acţiuni organizate în comun de poliţiile celor două judeţe vecine. Controalele vizează siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier, prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, a infracţionalităţii stradale şi depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii.