Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat luni că echipele mixte de control au verificat transportul rutier de mărfuri provenite din achiziţii intracomunitare, ocazie cu care au fost descoperite opt tiruri încărcate cu peste 160 de tone de fructe, care aveau ca destinaţie sediile unor firme fictive.

"Acţiunea s-a desfăşurat sâmbătă pe DN1, în apropiere de Punctul de trecere a frontierei Borş, şi în timpul verificărilor au fost identificate opt autocamioane care transportau banane, mere şi nectarine. Potrivit documentelor de transport, beneficiarii mărfurilor sunt două societăţi comerciale, una din Ilfov şi cealaltă din Oradea, însă din investigaţii a rezultat că societatea din Ilfov avea sediul social fictiv, iar administratorul celei din Oradea a declarat că nu are cunoştinţă despre aceste achiziţii de mărfuri", a explicat Dinu.

Drept urmare, poliţiştii au ridicat întreaga marfă din cele opt camioane, aceasta urmând să fie confiscată. În total, s-au găsit peste 150 de tone de banane, 16 tone de nectarine şi aproape o tonă de mere, în valoare totală de 280.000 de lei.

"Totodată, societăţilor comerciale care au livrat mărfurile le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 70.000 de lei", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.