Pentru a ajuta mediul economic, Guvernul subvenţionează salariile angajaţilor care au fost în şomaj tehnic şi reîncep activitatea, iar până acum 1.615 firme din Bihor au cerut acest sprijin. Aşa cum s-a întâmplat în cazul indemnizaţiei de şomaj tehnic, solicitările se transmit pentru luna anterioară, către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

"Pentru stimulentul de 41,5%, conform OUG 92/2020, aferent lunii iunie au fost validate până acum solicitările a 1.615 angajatori din Bihor, pentru 9.130 de angajaţi", a declarat şeful AJOFM Bihor, Békési Csaba, pentru BIHOREANUL.

Potrivit acestuia, cererile deja înregistrate cumulează un sprijin de peste 9,4 milioane de lei, iar alte circa o mie de solicitări sunt în curs de validare.

Angajatorii pot solicita această subvenţie timp de trei luni, cu condiţia să păstreze angajaţii până la sfârşitul acestui an.

Patronii mai pot solicita şi un alt stimulent oferit de Guvern. Este vorba de o subvenţie de 50% pentru salariile angajaţilor recrutaţi din rândul şomerilor cu vârste între 16 şi 29 de ani sau peste 50 de ani, cu condiţia să-şi fi pierdut job-ul după declanşarea pandemiei. Timp de un an, statul acordă jumătate din salariul de încadrare, dar nu mai mult de 2.500 de lei, cu o singură condiţie, angajaţii să fie păstraţi încă un an după ce Guvernul opreşte sprijinul.

"Pentru această subvenţie, au fost depuse 42 de solicitări pentru angajarea a peste 60 de oameni", a declarat Békési.

Toate cererile de sprijin financiar se înregistrează online, pe platforma aici.gov.ro.