Un cetăţean polonez, şofer al unui autotren oprit pentru control lângă Punctul de Trecere a Frontierei Borş, a fost amendat cu 10.000 lei, iar marfa pe care o transporta, peste 20 de tone de cartofi, a fost confiscată, după ce beneficiarul s-a dovedit o firmă "fantomă", înfiinţată în iulie 2010 şi fără vreo activitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, TIR-ul condus de un cetăţean polonez şi încărcat cu 22.981 kg cartofi a fost oprit vinerea trecută de o echipă mixtă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi comisari ai Gărzii Financiare Bihor.

"În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că marfa care provenea de la o firmă din Polonia avea ca beneficiar o firmă "fantomă" din comuna Pantelimon, înfiinţată în cursul lunii iulie 2010 şi fără activitate", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

Şoferul autotrenului a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 10.000 lei. Totodată, poliţiştii au dispus confiscarea întregii cantităţi de cartofi, în valoare totală de 11.490 lei.