În jur de 22 de tone de mac în valoare de 55.000 lei au fost confiscate, miercuri după-amiaza, dintr-un automarfar polonez oprit la intrarea în ţară în Punctul de trecere a frontierei Borş după ce poliţiştii de frontieră au descoperit că pe documentele de însoţire a mărfii nu este menţionată firma importatoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ.

"Automarfarul condus de către un cetăţean polonez s-a prezentat pentru a intra în ţară miercuri în jurul orei 15, cu un transport de 22 tone mac din Polonia pentru România. La controlul de frontieră s-a constatat că în documente, la rubrica destinatar, era trecut doar "Oraş Măgurele, jud. Ilfov, România" fără a fi înscrisă firma importatoare a transportului", a declarat subinspectorul Cătălin Simuţ.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră i-au informat pe comisarii Gărzii Financiare Bihor care au confiscat întreaga marfă în valoare de 55.000 lei. Totodată comisarii au emis pe numele firmei transportatoare un proces verbal de sancţionare în valoare de 10.000 lei.