Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, comisarul şef Dan Lazăr, a anunţat, joi, că poliţiştii de frontieră din Borş au descoperit un ieşean care intenţiona să introducă în ţară peste 200 bucăţi cartuşe de vânătoare fără a avea autorizaţiile legale.

"Bărbatul în vârstă de 43 ani a fost depistat miercuri seara, în jurul orei 20, la intrarea în ţară. Se afla la volanul unui BMW tip X6 înmatriculat în România, oprit pentru un control", a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

În urma controlului poliţiştii de frontieră au descoperit într-o geantă 208 bucăţi cartuşe de vânătoare de diferite tipuri şi calibre, pentru care şoferul nu deţinea autorizaţiile necesare pentru a fi introduse în ţară.

"Cel în cauză a declarat că nici maşina şi nici cartuşele nu-i aparţin, acestea fiind ale unui alt ieşean de 35 ani, rezident în Franţa, care l-a rugat să conducă autoturismul până în localitatea Iaşi spunându-i totodată că în acesta se găsesc cartuşele sus menţionate de care are nevoie în ţară", a explicat comisarul şef Dan Lazăr.

În urma celor constatate, şoferul s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tentativă de contrabandă calificată.

Proprietarul maşinii şi al cartuşelor este cercetat pentru instigare la contrabandă calificată. "Cartuşele găsite au fost confiscate", a mai spus Lazăr.

Tot miercuri, poliţiştii de frontieră din Borş au reţinut 4 bărbaţi care încercau să ajungă ilegal în Ungaria, iar de acolo, în Spaţiul Schengen. Este vorba de trei cetăţeni algerieni şi un tunisian, cu vârste între 23 şi 29 ani, care acum sunt anchetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.