Peste 200 de maşini s-au strâns în convoiul de protestatari care a pornit, marţi după amiază, în marşul motorizat pe DN76 pe ruta Pocola - Răbăgani şi retur, până în municipiul Beiuş, pentru a atrage atenţia guvernanţilor cu privire la starea proastă a drumului şi mai cu seamă a numeroaselor gropi ce pun în pericol, zi de zi, vieţile participanţilor la trafic.

Participanţii s-au întâlnit cu puţin înainte de ora 16 în parcarea din fosta benzinărie din Pocola, de unde au pornit apoi spre Răbăgani într-un marş cu 20 kilometri pe oră, oprind, din când în când, pentru a planta panseluţe în gropile de pe carosabil. Coloana de maşini se întindea pe aproximativ 4 kilometri, şoferii lăsând o distanţă de aproximativ 10 metri între autoturisme, pentru ca participanţii la trafic să îi poată depăşi.

În jurul orei 18, convoiul a ajuns în satul Brăteşti din comuna Răbăgani, de unde urma să se întoarcă, tot în coloană, la Beiuş, unde protestul va lua sfârşit.

Marşul a fost supravegheat de 3 echipaje ale Poliţiei Beiuş, pentru a evita eventualele incidente, şi a primit girul autorităţilor locale. "Deocamdată nu au fost semnalate incidente", a declarat BIHOREANULUI şeful Poliţiei Beiuş, comisarul Remus Indrei.

Evenimentul a fost lansat pe Facebook, iniţiatorul fiind Kovacs Zoltan, un beiuşan care se declara sătul să fie ţinut în gropi şi care e hotărât să-şi facă "păsul şi durerea auzite".

"Şoferi cu mic cu mare, de v-aţi săturat de gropi, de rupt roţi, de plătit nemunca celor care tot promit şi nu fac nimic, dacă v-aţi săturat de jalea de la drumul mare, veniţi cu noi şi protestaţi faţă de nepăsarea celor care ne ţin tot în gropi! De 23 de ani acest drum nu-şi merită nici statutul de drum comunal, nicidecum de drum european! Să ne facem păsul şi durerea auzite! Citeşte, dă mai departe! Cheamă-ţi prietenii, cunoştinţele şi pe toţi cei de bună credinţă!", se specifica în anunţul făcut.

Kovacs a postat şi un videoclip filmat, în mers, pe DN 76, dar şi câteva indicatoare, creaţii proprii, în care descria cu umor situaţia drumului.

În doar câteva zile, evenimentul lansat pe site-ul de socializare a strâns peste 500 de participanţi, 174 de posibili participanţi şi a fost distribuit la aproape 6.000 de persoane.

Coincidenţă sau nu, după ce iniţiativa a devenit publică, fiind anunţată inclusiv de BIHOREANUL, luni, drumarii firmei Selina au început să peticească şoseaua pe porţiunea pe care urma să se desfăşoare protestul. "Adevărul e că-i lux drumul acum, după intervenţia lor! Asta dacă-l compari cu păşunea", a scris un alt beiuşan pe pagina evenimentului.