Peste 2.400 de petarde au fost confiscate de poliţiştii din Tileagd, luni seară, din maşina unui tânăr care s-a ales cu dosar penal.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cele 2.400 de petarde, considerate obiectele pirotehnice interzise, au fost confiscate din maşina unui tânăr în vârstă de 24 ani din Aleşd, oprit luni seară pe drumul judeţean 108I, în localitatea Poşoloaca. 

"În urma controlului efectuat, polițiștii din Tileagd au descoperit, pe bancheta din spate a autoturismului, 2.400 de petarde, ambalate în 40 de pachete a câte 60 de bucăți fiecare, obiecte pirotehnice din categoria P1, interzise atât la deținere, uz, cât și la comercializare și alte 12 obiecte pirotehnice din categoria F2", se precizează în comunicat. 

Materialele pirotehnice au fost confiscate, iar tânărul este cercetat acum de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, pentru nerespectarea regimului materialelor explozive.

Poliţiştii le reamintesc bihorenilor că orice operaţiune cu articole pirotehnice - vânzare, transport, utilizare - efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an. "Cetăţenii sunt atenţionaţi că poliţiştii bihoreni vor acţiona pentru combaterea cu fermitate a comerţului ilegal cu articole pirotehnice, dar şi a folosirii ilegale a acestora, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin care să se prevină apariţia unor accidente sau pagube materiale", se precizează în informarea Poliţiei Bihor.