Aşa cum fac de câţiva ani încoace, peste 250 de de copii de la Liceul greco-catolic Iuliu Maniu au "înroşit", joi, din nou cu costumele lor de moşi, centrul oraşului.

Micuţii claselor l-lV de la forma de învăţământ step by step s-au adunat în sala festivă a Liceului Greco Catolic Iuliu Maniu, unde au fost întâmpinaţi de episcopul Virgil Bercea. De aici, moşuleţii au pornit spre Compania de Apă, iar de acolo în Sala Mare a Primăriei unde, spre surprinderea lor, au fost primiţi nu doar de gazde ci şi de un Moş darnic pregătit cu cadouri.

În final, copiii şi-au colindat şi părinţii care îi aşteptau în faţa statuii lui Mihai Viteazul, dar şi pe orădenii aflaţi în zonă.

Pe de altă parte, tot la Liceul Greco-Catolic, fiecare clasă de gimnaziu a realizat câte o iesle din diverse materiale, cum ar fi lemn, hârtie, carton, polistiren, beteală sau iarbă uscată. Elevii au fost premiaţi pentru creativitate cu biblii, cărticele şi diplome, cea mai "dulce" fiind declarată ieslea clasei Vll A, a cărei creaţie a fost din turtă dulce şi ciocolată, pe care era afişat mesajul: "Atenţie! Totul e comestibil. A nu se mânca!".