Clubul Sportiv Xterra Oradea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor, organizează sâmbătă Campionatul Inţernaţional de Triatlon pe distanţă lungă AROBS X-Man România 2016.

Competiţia, ajunsă la ediţia a VII-a, se va desfăşura în trei locuri, proba de înot urmând a avea loc în lacul Săldăbagiu, proba de ciclism pe o rută în zona Paleu – Cauceu, iar proba de alergare în Parcul Brătianu din Oradea.

Conform organizatorilor, "AROBS X-Man România 2016" are ca probe full Iron distance – 3800 m înot, 180 km bicicletă, 42,2 km alergare, half Iron distance – 1900 m înot, 90 km bicicletă, 21 km alergare, precum şi probe de ştafetă şi proba "Family".

Astfel, un total de 258 de sportivi din  7 ţări (România, Ungaria, Polonia, Slovacia, Croaţia, Italia şi Franţa) vin la Oradea pentru titlul de "Om de Fier". 

Startul competiţiei se va da sâmbătă dimineaţă, la ora 7, la Hanul Pescarilor, iar după ce competitorii vor urma traseul şi probele programate vor încheia cursa în Parcul IC Brătianu din Oradea, unde cei de la proba half sunt aşteptaţi în jurul orei 13, iar cei de la full, de la ora 16.

Oradea va avea patru reprezentanţi, dintre care Bako Anamaria, de la clubul organizator îşi propune să câştige titlul, după ce anul trecut a încheiat pe locul II, pe distanţa lungă.

Premiile sunt generoase, locul I pe distanţa lungă urmând a cuceri 600 de euro, locul II – 500, locul III – 400, locul IV – 300, iar cel situat pe locul V – 200 de euro. Pe distanţa semilungă, câştigătorul va primi 400 de euro, cel de pe locul II – 300 de euro, ocupantul locului III – 200 de euro, cel de pe locul IV – 150 de euro, iar ocupantul poziţiei a V-a – 100 euro. Premiile vor fi oferite atât la feminin cât şi la masculin.

Competiţia a preluat şi denumirea sponsorului, AROBS Transilvania Software, una dintre cele mai importante companii româneşti de IT. "A rezonat cu noi în această privinţă, iar începând de anul acesta, este sponsorul principal al competiţiei noastre. Compania clujeană a susţinut dintotdeauna sportul de masă. Ambasadorul principal al sportului în AROBS este chiar CEO-ul companiei, Voicu Oprean, de două ori finalist Ironman, pe care îl veţi găsi la linia de start în 25 iunie, la Oradea", a declarat Istvan Szokolszky, vicepreşedintele clubului organizator, Xterra Sport.