Nici o persoană din judeţul Bihor nu a mai fost diagnosticată ca fiind infectată cu coronavirus în urma celor peste 250 analize efectuate în ultimele 24 de ore în laboratoarele celor două mari spitale din Oradea, Municipal şi Judeţean.

"Ieri (n.r. – marţi) au fost făcute în Oradea 253 teste, din care 127 la Spitalul Municipal, iar 126 la Spitalul Judeţean, fără a se depista nici un nou caz Covid", au declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, surse medicale. În total, în Oradea au fost efectuate 21.880 analize PCR de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Întrucât în cursul zlei precedente nu a fost depistat nici un bihorean cu coronavirus, bilanţul îmbolnăvirilor a rămas la 672 persoane, cumulat, de la începutul crizei sanitare.

Potrivit aceloraşi surse, în Spitalul Municipal mai erau internaţi miercuri dimineaţă 14 pacienţi ajunşi în această unitate ca suspecţi Covid şi rămaşi pentru îngrijiri din cauza afecţiunilor infecţioase şi respiratorii. Amintim că bolnavii cu coronavirus au fost mutaţi de la Municipal în vechea locaţie a secţiei de Boli Infecţioase din strada Republicii în cursul serii de luni.

În ultimele 24 de ore, în Oradea nu a mai fost declarat vindecat niciun pacient confirmat cu Covid, astfel că numărul cazurilor rezolvate a rămas la 625, rata vindecării fiind, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, de 93% din totalul persoanelor diagnosticate cu coronavirus de la începutul crizei sanitare şi până în prezent.

Pe de altă parte, poliţiştii bihoreni au verificat marţi 730 persoane aflate în izolare la domiciliu, iar pentru nerespectarea acestei obligaţii au aplicat o amendă în valoare de 5.000 lei.