Peste 2.700 de kilograme de petarde, baterii de artificii și rachete interzise, cumpărate online de români, au fost confiscate de polițiștii de la Serviciul Arme Bihor, în urma percheziţiilor desfăşurate la depozitele unor firme de curierat din Oradea. Obiectele pirotehnice se aflau în colete expediate de firme din Slovacia.

O parte din captură s-a făcut în cadrul celor 153 de percheziţii desfăşurate, miercuri, în toată ţara, de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliţiei Române, având ca scop combaterea comerţului clandestin cu articole pirotehnice. 

La Oradea, polițiștii Serviciului Arme din Bihor au percheziţionat depozitele a două firme de curierat, unde au verificat coletele expediate de două societăți comerciale cu sediul social în Slovacia, 47 dintre acestea colete care conțineau articole pirotehnice, cu o greutate totală de 235 de kilograme, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, toate comandate online, de către persoane fizice din România.

Descinderile la depozitele celor două firme de curierat au avut loc a doua oară în această lună şi s-au realizat în cadrul unei anchete care priveşte comerţul ilicit către publicul larg de articole pirotehnice din categoria celor destinate a fi utilizate de specialişti pirotehnicieni.

"În cursul lunii decembrie, au mai fost puse în aplicare alte patru mandate de autorizare a reţinerii, predării și percheziţionării trimiterilor poștale, la aceleași societăţi de coletărie din Oradea, activități în urma cărora au mai fost ridicate 791 de colete, expediate tot de cele două societăți comerciale din Slovacia, care conțineau articole pirotehnice cu o greutate totală de aproximativ 2.500 de kilograme", se arată în comunicat. 

Cele 2.735 de kilograme de obiecte pirotehnice au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Ancheta în caz este continuată de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Bihor sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!