Agitaţie, în zona staţiunii Băile 1 Mai, din ale cărei păduri au fost tăiaţi zilele trecute peste 300 de copaci.

Situaţia a fost reclamată inclusiv BIHOREANULUI, de un cititor care a transmis redacţiei şi câteva fotografii în care se pot vedea zeci de buşteni doborâţi la pământ şi scoşi la drum.

"Pozele sunt realizate pe drumul de la fostul ştrand cu valuri spre Cantonul Silvic, pe partea dreaptă. Am numărat cel puţin 300 de rădăcini de arbori tăiaţi, la 400 de metri de canton", a explicat Cristian Tăutu.

Contactat de BIHOREANUL, şeful Direcţiei Silvice Bihor, Adrian Florescu, a recunoscut marţi defrişările şi susţine că tăierile, încă în desfăşurare încă, sunt legale şi destinate pentru regenerarea pădurii.

De altfel, acesta a precizat că situaţia i-a fost sesizată inclusiv de primarul comunei Sânmartin, Lucian Popuş, împreună cu care s-a şi deplasat zilele trecute în zonă, pentru a verifica ce se întâmplă.

"Am fost sunat şi de domnul primar Popuş, am fost cu el în zonă, i-am arătat ce se întâmplă, nu s-a găsit nimic în neregulă. Este vorba de tratamente, lucrări de regenerare, înlocuirea unui arboret ajuns la maturitate, prin exploatare, cu o pădure tânără. Astfel de lucrări se fac periodic, în funcţie de planificările făcute prin amenajamentul silvic", a declarat Florescu, adăugând că "dacă acele cioate provin de la lucrările noastre, trebuie să fie marcate. Dacă nu sunt marcate, e vorba de lucrări neautorizate. Dar varianta asta e puţin probabilă", a explicat Florescu.