Marfa a fost confiscată în timpul unei acţiuni comune efectuate, la sfârşitul săptămânii trecute de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, comisari ai Gărzii Financiare Bihor şi inspectori din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Oradea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, cele două autotrenuri au fost oprite în trafic în zona Punctului de trecere a frontierei Borş.

"În autotrenuri se transportau 40.391 kg de legume şi fructe, respectiv cartofi, conopidă, praz, mere, prune, ananas, pere şi struguri, având ca furnizori societăţi din Germania şi Olanda. Beneficiarele erau două societăţi comerciale: una din localitatea Glina, Judeţul Ilfov şi o alta din Bucureşti", a declarat, marţi, inspectorul principal Alina Dinu.

Din verificările poliţiştilor a reieşit că firma din Glina nu funcţiona la sediul social declarat, proprietarul spaţiului neştiind de existenţa ei. Cât priveşte societatea din Bucureşti, aceasta avea TVA neplătită în valoare de 391.987,60 lei. "În ambele cazuri, marfa a fost confiscată, pentru cea de a doua în contul datoriilor pe care le are faţă de stat", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Totodată, societatea comercială din Judeţul Ilfov a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 14.000 lei.