Peste 400 de poliţişti bihoreni vor fi în teren și în proximitatea locurilor unde au loc manifestări publice prilejuite de Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile), pentru siguranța participanților la evenimentele culturale, artistice, religioase sau sportive.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, a anunţat, vineri, că în perioada 26 - 28 mai vor acţiona poliţişti de la ordine publică, poliţie rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, transporturi, dar şi de la alte structuri, care se vor afla în stradă și în proximitatea locurilor unde au loc manifestări publice specifice acestor sărbători.

„Zilnic, peste 80 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisocial”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, poliţiştii vor patrula în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a furturilor de şi din autoturisme, din buzunare, a tâlhăriilor, precum şi pentru identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente în trafic, la orele de vârf, pe drumurile naţionale, judeţene, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

„În scopul reducerii riscului rutier, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor”, a mai spus Dinu.

Totodată, poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii, triaje de cale ferată și aerogări.