amplă acţiune a poliţiştilor de la Serviciile de Investigare a Fraudelor Bihor şi Alba a început joi dimineaţă, la ora 6, operaţiunea vizând o grupare de 14 persoane care se ocupa de comerţul cu ţigări de contrabandă şi care aproviziona staţiunea montană Arieşeni.

Potrivit unor surse judiciare, echipele de poliţişti formate din 63 de ofiţeri şi subofiţeri au efectuat 20 de percheziţii simultane la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând celor 14 învinuiţi. În Bihor, percheziţiile s-au desfăşurat în localităţile Oradea, Nucet, Rieni, Stînceşti şi Beiuş iar în Alba, în localităţile Arieşeni, Albac, Cîmpeni, Vadu Moţilor şi Scărişoara.

În urma acţiunii, în Bihor poliţiştii SIF au confiscat din cele 15 locaţii peste 45.000 de ţigarete, adică 2.250 de pachete, şi au ridicat patru persoane, care au fost transportate la sediul Poliţiei Alba pentru audieri.

Acţiunea poliţiştilor SIF Bihor şi Alba s-a desfăşurat în colaborare cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni şi cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba respectiv a Serviciului de Operaţiuni Speciale Bihor.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Biroul de Presă al Poliţiei Alba, acţiunea face parte dintr-o anchetă desfăşurată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Alba în care sunt cercetate 14 persoane din Bihor şi Alba care, în perioada mai 2011 - octombrie 2011 s-au ocupat de desfacerea pe piaţa neagră a ţigărilor şi acoolului de contrabandă.

Cu ocazia percheziţiilor de joi, poliţiştii au ridicat în total 79.500 de ţigarete de contrabandă, 259 litri de alcool precum şi suma de 14.000 lei şi 300 de euro.

Pe parcursul anchetei a fost confiscată în total, 150.294 ţigarete şi 299 litri alcool.

Dintre cei 14 învinuiţi, 13 au fost conduşi joi la sediul Poliţiei Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, unul nefiind identificat până în prezent.