Orădenii care locuiesc în cartierele intens populate vor avea propriul loc de parcare. Municipalitatea a finalizat lucrările de amenajare a unui număr de 363 de locuri de parcare în zona străzilor Seleuşului, Războieni şi Dragoş Vodă, respectiv alte 203 locuri pe străzile Călugăreni şi Bernard Shaw.

În plus, în zona străzii Războieni, municipalitatea va amenaja un loc de joacă pentru copii. "Această zonă a fost una dintre cele mai urâte din oraş, un fel de ghetou, şi sper că acum am reuşit să îi schimbăm imaginea", a declarat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în teren.

Pentru a da un aspect îngrijit locului, Primăria a încheiat un parteneriat cu Comunitatea Evreiască, urmând să preia o parte din cimitirul evreiesc din zonă. "Vom intra în cimitir pe o zonă de circa 20 de metri, care oricum nu este folosită, şi vom amenaja aici un loc de joacă pentru copiii din zonă, care acum nu au unde să se joace", a declarat Ilie Bolojan.

La fel, după finalizarea lucrărilor din cartierul Rogerius, municipalitatea va amenaja un teren de sport în spatele clădirilor de la Casa Minunată. "Va fi un teren de sport îngrădit, la care vor avea acces după-amiaza şi copiii din cartier", a spus primarul.

În ultimii doi ani municipalitatea a amenajat circa 2.000 de locuri de parcare ce urmează să fie atribuite, la cerere, asociaţiilor de proprietari care le vor închiria proprietarilor de maşini. Consiliul Local a adoptat joia trecută Regulamentul privind atribuirea locurilor de parcare, iar în cazul în care nu va fi atacat în instanţă de către Instituţia Prefectului, primele parcări vor fi încheiate în ultimul trimestru din acest an.