Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu a anunţat, luni, că peste 500 de vitezomani au fost prinşi încălcând Codul Rutier pe şosele din Bihor în perioada Anului Nou.

"Acţiunea s-a derulat în intervalul 30 decembrie 2013 - 5 ianuarie şi a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au aplicat 676 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 123.815 lei. Totodată, 29 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute nouă certificate de înmatriculare, au fost constatate 14 infracţiuni şi 15 tamponări.

"Dintre sancţiuni, 550 au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 27 pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, 11 şoferi au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii de siguranţă, au fost sancţionate şapte depăşiri neregulamentare, iar 81 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere", a mai spus subcomisarul Alina Dinu.

Un exemplu dat de ofiţer priveşte un tânăr de 30 de ani din Diosig, prins pe DN19 circulând cu o viteza de 140 km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

Un alt şofer, din Toboliu, s-a ales chiar cu dosar penal după ce a fost găsit în seara zilei de 5 ianuarie, pe strada Oneştilor din Oradea cu o concentraţie alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Alte dosare penale s-au întocmit pentru persoane găsite conducând autoturisme fără permis. Un astfel de caz a fost descoperit sâmbătă, 4 ianuarie, în jurul orei 16, când pe Bulevardul Decebal a fost depistat un orădean de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere. De asemenea, joi, 2 ianuarie., în jurul orei 20, poliţiştii rutieri din Salonta au prins un localnic de 26 de ani, tot pentru că se afla la volan fără permis de conducere", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.