Poliţia Locală a aplicat în perioada 23 martie - 26 aprilie peste 60 de amenzi pentru depunerea gunoaielor în locuri neconforme şi neîntreţinerea spaţiilor verzi.

Gunoiul la control!

Potrivit unui comunicat al Primăriei, agenţii au făcut 778 de verificări ale incintelor de colectare şi au cerut operatorului de salubritate să intervină în 384 de situaţii.

"Au fost efectuate 778 de verificări ale incintelor de colectare a deşeurilor, principalele probleme constând în depozitări ilegale de deşeuri adiacent incintelor de colectare şi depozitare. În acest sens, operatorul de salubritate a fost solicitat să acţioneze punctual în 384 situaţii", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Poliţiştii au descoperit incinte de colectare şi depozitare deşeuri cu defecţiuni la sistemul de închidere, incinte murdare, persoane care caută în gunoaie lăsând în urmă mizerie şi mai mulţi orădeni care aruncau deşeurile menajere în alte locuri decât cele special amenajate.

"Au fost surprinse, identificate şi sancţionate 24 de persoane care au depozitat deşeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate, respectiv în afara incintelor de colectare şi depozitare sau chiar pe domeniul public. Acestea au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse de la 200 la 500 lei şi determinate să depoziteze corect deşeurile", a transmis Primăria.

Amenzi pentru mizerie şi neîntreţinerea spaţiilor verzi...

În total, poliţiştii locali au încheiat 85 de procese verbale pentru încălcarea prevederilor Hotărârii de Consiliu Local 861 din 2020 privind regulamentul de salubritate al municipiului.

Acestea au vizat 19 amenzi contravenţionale în valoare de 13.300 lei şi 66 de avertismente scrise către asociaţii de proprietari, persoane fizice şi persoane juridice care nu şi-au întreţinut incintele pentru gunoi.

Pe de altă parte, poliţiştii locali au verificat parcelele de la intrările şi ieşirile din oraş precum şi cele situate de-a lungul principalelor artere de circulaţie şi au sancţionat cu avertisment 124 de proprietari ale celor neîntreţinute.

"În cazul terenurilor unde starea de neîngrijire persistă de mai multă vreme, au fost aplicate 22 amenzi contravenţionale, în sumă totală de 29.500 lei", a transmis Primăria.

Activitatea de control va continua pe tot parcursul anului 2021.