Deşi prevederile legale conform cărora zona Beiuşului este defavorizată din punct de vedere economic au fost abrogate de câţiva ani, acest lucru nu înseamnă că sărăcia s-a atenuat în Depresiune. Ba, dimpotrivă, pare că se va acutiza.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, în cursul lunii trecute la această instituţie "s-au depus spre înregistrare patru notificări cu privire la intenţia de concediere colectivă", acestea referindu-se la disponibilizarea, în perioada februarie - aprilie, a "567 salariaţi din cadrul unor societăţi comerciale care activează în domeniul confecţiilor textile, confecţiilor de încălţăminte şi farmaceutic".

Toate cele patru firme care vor face concedieri colective sunt din municipiul Beiuş, astfel că tot atâţia locuitori ai oraşului şi din comunele vecine vor deveni şomeri, probabilitatea ca ei să-şi găsească alte locuri de muncă în zonă fiind practic nulă, în condiţiile în care economia locală cunoaşte o adevărată prăbuşire şi din cauza izolării de după intrarea în lucrări de reabilitare, pe termen încă necunoscut, a DN 76 Oradea - Deva.