Oradea va găzdui în acest weekend întrecerile Campionatelor Naţionale de Street Dance & Hip Hop şi Performing Arts (Balet Open / Repertoriu, Jazz, Modern & Contemporan, Show dance) 2023, toate sub egida Federaţiei Internaționale de dans „International Dance Organisation - IDO".

Miza este mare, întrucât obţinerea unui loc fruntaş la această competiţie asigură calificarea la Campionatul Mondial IDO ce va avea loc în Polonia, la Kielce, sau la Europenele programate în Macedonia de Nord, la Skopje.

Sâmbătă, concurenţii vor trebui să îşi demonstreze talentul în faţa unui juriu internaţional, format din personal cu experienţă din Ungaria, Slovenia şi Anglia.

Atmosfera va fi întreţinută de DJ, iar în ringul de dans vor evolua peste 600 de dansatori de toate vârstele, din peste 35 de cluburi sau şcoli de dans, din toate colţurile ţării: Arad, Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Craiova, Oradea, Valea lui Mihai, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Satu Mare ş.a.

Campionatul Naţional IDO Street Dance & Hip Hop va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar Campionatul Naţional IDO Performing - ArtsBalet Open / Repertoriu, Jazz, Modern & Contemporan, Show dance se va desfăşura în sala de evenimente de la ERA Shopping Park.

Ambele competiţii se organizează pentru toate categoriile de vârstă, respectiv copii, juniori, adulţi, dar şi pe niveluri diferite, începători şi avansaţi.

Concursurile de la Oradea sunt organizate de Noemi Simon, preşedinte al departamentului de IDO Street Dance & Hip Hop Romania, fondator şi coregraf al uneia dintre cele mai vechi şi de renume şcoli de dans orădene - Unique Dance Studio, cu activitate în dans începută în anul 2001.

"Evenimentele au porţile deschise pentru toţi susţinătorii şi cei care sunt pasionaţi de astfel de competiţii, iar biletele de intrare se vor putea achiziţiona pe loc, la locaţia fiecărui eveniment", mai transmit organizatorii.

Preţul unui bilet de intrare este de 20 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!