Elevii bihoreni care provin din familii defavorizate au primit un sprijin din partea autorităților, astfel încât să poată merge la școală.

Printr-un program derulat de Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene, în toată țara s-au distribuit 245.018 carduri alimentate cu câte 500 de lei, pe care părinții lor le vor putea folosi pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte.

Potrivit profesorului Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, în județul nostru au ajuns 6.417 carduri, care au fost distribuite în 404 unități de învățământ, unde au fost identificați copiii care au nevoie de acest ajutor.

„Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene (MIPE), în colaborare Ministerul Educației, inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ, va urmări creșterea numărului de unități comerciale (unități afiliate) care accepta tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional. Totodată, inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ vor asigura măsuri auxiliare cum ar fi: măsuri de educație cu privire la încurajarea frecventării școlii, asigurarea igienei corporale și a locuinței proprii, orientare școlară și/sau profesională, sfaturi de gestionare a bugetului, facilitarea accesului la serviciile medicale, recomandări educaționale și culturale”, a transmis MIPE.

Carduri similare vor fi distribuite și în următorul an școlar, promit autoritățile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!