Centrul oraşului şi cartierul Ioşia se vor transforma în şantier. Compania de Apă Oradea a semnat săptămâna trecută cu firma Gavella contractul de execuţie pentru lucrările de înlocuire a reţelelor de azbest de pe 71 de străzi, a anunţat, miercuri, Primăria Oradea.

Potrivit contractului, valoarea lucrărilor se ridică la 19,2 milioane lei plus TVA, iar constructorul are la dispoziţie 28 de zile pentru mobilizarea organizării de şantier şi prezentarea programului de execuţie.

Lucrările vor demara cel mai târziu la începutul lunii august, iar termenul de predare este de 30 de luni de la data ordinului de începere.

"Lucrările erau prevăzute să înceapă anul trecut, dar au fost întârziate din cauza litigiilor dintre constructori. Este bine că încep, pentru că după înlocuirea reţelelor de azbest vom putea asfalta străzile nemodernizate din Ioşia şi zona centrală, unde avem nevoie de aceste investiţii", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Iniţial, lucrările de înlocuire a conductelor au fost câştigate de firma Hidroconstrucţia, dar licitaţia a fost contestată de firma Gavella, care a primit câştig de cauză la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Printre străzile care vor intra în şantier se numără Teatrului, Moscovei, Parcul Traian, Aviatorilor, Calea Aradului, Piaţa Devei sau Meşteşugarilor.