Reabilitarea iluminatului public orădean ar putea costa 21 milioane lei, cu TVA inclus.

Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi şi fără discuţii, indicatorii tehnico-economici ai unei investiţii privind creşterea eficienţei economice a iluminatului public din Oradea.

"Corpurile de iluminat public propuse pentru modernizare (cartierul Rogerius, cartierul Episcopia, cartierul Oncea, cartierul Iorga, cartierul 22 Decembrie), sunt caracterizate prin uzură morală şi fizică, generând un consum crescut de energie electrică pentru funcţionare. Din punct de vedere tehnic, aceste corpuri nu întrunesc standardele şi normativele în vigoare, iar randamentul luminos al lămpilor este foarte scăzut", se menţionează în raportul de specialitatea anexat Hotărârii de Consiliu Local.

Proiectul, iniţiat de Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei, vizează înlocuirea a peste 7.100 de lămpi cu sodiu ori mercur cu corpuri electrice de tip LED, dotate cu braţele de prindere aferente, şi instalarea a 20 de puncte de aprindere de la distanţă a iluminatului public.

Potrivit materialului, înlocuirea corpurilor de iluminat va reduce consumul de energie electrică a sistemului cu circa 59%, ceea ce va însemna o economie de circa 2,2 milioane lei pe an.

Investiţia, cu termen de implementare de 10 luni, ar urma să fie scoasă la licitaţie după identificarea unei surse de finanţare, cel mai probabil din fonduri europene.

Vezi aici Hotărârea de Consiliu Local privind reabilitarea iluminatului public orădean

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!