Un bărbat în vârstă de 45 de ani din comuna Nojorid a fost reţinut, sâmbătă, pentru 24 ore, iar în prezent e cercetat în stare de libertate pentru contrabandă, după ce poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Bihor au găsit peste 7.500 de pachete de ţigări în casa lui, ascunse într-o cameră secretă. 

Potrivit unui comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, ţigările au fost descoperite sâmbăta trecută, în timpul unor percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţişti la două adrese din Nojorid, cu suportul de specialitate al Brigăzii Operațiuni Speciale Oradea.

"În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a celui în cauză, polițiștii au descoperit 151.120 de țigarete (7.556 de pachete), de diferite mărci, marcate necorespunzător sau nemarcate, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din contrabandă", se arată în informare. 

Ţigările erau depozitate într-o încăpere ascunsă, separată cu un perete din ghips-carton de o altă cameră, având accesul obturat și mascat cu un dulap cu haine aşezat în fața peretelui.

De asemenea, poliţiştii au găsit sumele de 4.500 de lei și 200 de euro, precum și nouă telefoane mobile.

"Cele 151.120 de țigarete, banii și bunurile descoperite au fost indisponibilizate în vederea cercetărilor", mai scrie în comunicat, precizându-se că prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului, prin neplata accizelor pentru ţigările găsite, a fost estimat la peste 120.000 de lei.

În finalul percheziţiilor domiciliare, bihoreanul a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuza de contrabandă, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiștii SICE Bihor sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!