Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor, Traian Bejan, a anunţat miercuri că 41 de operatori economici au fost verificaţi în ultima săptămână în cadrul unei acţiuni care vizează modul în care comercianţii respectă regilile de etichetare, prezentare şi publicitate a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale.

"S-au verificat produsele de carne, în special carne miel, ouă, vopsea de ouă, produsele de patiserie, ciocolată, produse din ciocolată, tablete şi figurine pe bază de cacao şi grăsimi vegetale, vin şi produse de post. Acţiunea a urmărit, în principal, calitatea produselor, condiţiile de depozitare şi comercializare, modul de indicare a preţurilor şi eventualele practici incorecte", a declarat Bejan.

Potrivit acestuia, acţiunea se desfăşoară în perioada 11-22 aprilie iar până în prezent, la cei 41 agenţi verificaţi, comisarii CJPC Bihor au încheiat de37 de procese verbale de constatare şi au aplicat amenzi în valoare totală de 81800 lei.

Principalele deficienţe găsite se referă la lipsa etichetelor, produse cu dată limită de consum depăşită, ambalaje deteriorate, urme de decongelare, nerespectarea normelor privind vecinătatea produselor, neafişarea preţurilor într-o formă vizibilă.

În urma controalelor au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 13042 lei, iar produse în valoare de 198 lei au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman.